Corona voor flexkrachten - FID

Corona voor flexkrachten

Coronavirus: meer informatie voor flexkrachten

Wil je meer weten over omgaan met het coronavirus, bekijk dan de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met je contactpersoon op de vestiging. Algemene informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Veelgestelde vragen en antwoorden – flexkrachten

Wat doe ik als ik gezondheidsklachten heb, in een risicogebied ben geweest, of in de afgelopen twee weken contact heb gehad met iemand met het coronavirus?
Wees dan extra alert. Kijk op de website van het RIVM wat je in jouw situatie moet doen. Kom je niet werken? Neem ook contact op met je contactpersoon op de vestiging.

Wat als ik geen gezondheidsklachten heb?
Dan ga je gewoon naar je werk. Als je leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar.

Wat als ik niet ziek ben, maar niet kan werken doordat de school of opvang van mijn kind(eren) gesloten is?
Bespreek met de contactpersoon op je vestiging wat er mogelijk is. In sommige situaties moet de school of kinderopvangorganisatie tóch opvang bieden aan je kind(eren).

Wat kan ik zelf doen om risico’s op besmetting te verkleinen?
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van het RIVM.

Wat doe ik als ik denk dat een collega verhoogde risico’s loopt?
Bekijk de informatie op de website van het RIVM en wijs ook je collega daarop.
Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij je contactpersoon bij FID en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever.

Kan ik als flexkracht collega’s en opdrachtgevers wel een hand geven?
Maandagavond 9 maart heeft het RIVM opgeroepen geen handen meer te schudden om het risico op meer besmettingen te beperken. Die keuze maken we ook – per direct – voor FID. We vragen je ook deze richtlijn van het RIVM te volgen.

Wat moet ik doen als ik weet dat ik besmet ben?
Op dat moment bepaalt de GGD welke maatregelen moeten worden genomen. Informeer wel zo snel mogelijk je contactpersoon bij FID én je opdrachtgever.

Wat moet ik doen als ik weet dat iemand op mijn werk besmet is?
Op dat moment bepaalt de GGD welke maatregelen moeten worden genomen. Informeer wel zo snel mogelijk je contactpersoon bij FID én je opdrachtgever.