Coronavirus - FID

Coronavirus

Coronavirus, hoe beperken wij de risico’s?

Wij hebben de zaken omtrent het Coronavirus onder elkaar gezet om jou zo goed mogelijk te informeren. Wij doen er uiteraard alles aan om de risico’s op besmetting zo veel mogelijk te beperken. Ook geven wij zoveel mogelijk antwoorden op de vragen die je hebt. Mocht je toch nog andere vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met ons via de bij jou bekende weg.

Risico’s

Uiteraard raden wij iedereen aan om de richtlijnen van het RIVM te volgen. De richtlijnen zijn opgesteld om de risico’s die het coronavirus met zich meebrengt zoveel mogelijk te beperken. Het RIVM adviseert in elk geval het volgende:

  • Was je handen regelmatig en goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik weg.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten ervaart.

Bekijk de website van het RIVM voor meer informatie over het coronavirus.

Nieuwe maatregelen

Vanaf zondag 15 maart 2020 gelden er in heel Nederland nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Er is besloten dat alle scholen, kinderopvangcentra, horecagelegenheden en sportclubs voorlopig hun deuren zullen moeten sluiten. Uitzonderingen zijn er in bepaalde beroepsgroepen. Daarnaast roept het RIVM alle Nederlanders op om als je dat kunt thuis te werken of je werktijden te spreiden. Dit gaat in elk geval altijd in overleg met de opdrachtgever, deze mogelijkheid moet er namelijk wel zijn.

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
Bekijk alle nieuwe maatregelen op de website van het RIVM.

Wat betekent dit voor jou en je werk?

Ook dit kan invloed hebben op jou! Daarom hebben we een pagina aangemaakt met wat antwoorden op vragen. Mocht je daarnaast nou nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons.

Conclusie

Jouw gezondheid is erg belangrijk voor ons en tevens ook voor jouw opdrachtgever. Neem daarom de richtlijnen van de RIVM serieus en wees hier alert op. Zo kunnen we met zijn allen ervoor zorgen dat dat we zowel aan het werk kunnen blijven en dat het besmettingsrisico wordt teruggebracht.

Alvast bedankt voor je hulp!

 

Meer informatie voor flexkrachten Meer informatie voor opdrachtgevers