De Week van de Afvalhelden: 6-12 maart. Doe mee! - FID

De Week van de Afvalhelden: 6 tot en met 12 maart 2023. Doe ook mee!

De Week van de Afvalhelden: 6 tot en met 12 maart 2023. Doe ook mee!

De Week van de Afvalhelden

Als jij een plastic zak in de vuilnisbak gooit, sta je er misschien niet altijd bij stil. Maar dat stuk plastic wordt netjes opgehaald, weggebracht en gerecycled. Daar hoef jij niks voor te doen, maar onze AfvalHelden werken elke dag keihard om Nederland netjes en schoon te houden. Daarom zetten we deze Helden in het zonnetje tijdens de Week van de AfvalHelden van 6 tot 12 maart 2023. Doe je mee?

Wat is de Week van de AfvalHelden?

Elke dag helpen meer dan 30.000 mensen Nederland netjes en schoon te houden. Ze zamelen afval en grondstoffen in, vervoeren, verwerken en recyclen dat, ze houden de milieustraten draaiende, en maken onze straten, plantsoenen en riolen schoon. Ze staan altijd voor ons klaar. Of het nou regent, er een wereldwijde pandemie is, het midden in de nacht of een feestdag is.

Daar zijn we hen dankbaar voor! Zonder hun harde werk had Nederland er heel anders bij gelegen. Maar liefst 90% van de Nederlanders vindt dat onze AfvalHelden net zo onmisbaar zijn als andere dienstverleners. En 77% vindt dat ze meer waardering verdienen. Daarom organiseren we sinds 2021 elk jaar de Week van de AfvalHelden.

Het programma van de Week van de AfvalHelden

Er is deze week elke dag wel iets te doen. De opening is aanstaande maandag in Nieuwegein. Op de site www.weekvandeafvalhelden.nl vind je het programma voor de hele week.

Wat kun jij doen tijdens de Week van de AfvalHelden?

Wil jij laten zien dat je onze AfvalHelden waardeert? Dan kun je zelf ook wat doen. Gewoon je duim opsteken of even hoi zeggen als je afval wordt opgehaald is al mooi begin. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om jouw helden deze week extra speciaal te laten voelen:

  • Sta klaar met koffie. De AfvalHelden zijn altijd vroeg op pad, dus een kopje koffie gaat er vaak wel in.
  • Geef ze iets lekkers mee: hang een doosje chocolaatjes aan je container of loop naar buiten als het afval opgehaald wordt.
  • Bied je afval goed aan, dan maak je iedere AfvalHeld blij. Pak papier stevig in, doe geen zware dingen in je container en sluit je afvalzakken goed af.
  • Help een handje. Dat kun je doen door bijvoorbeeld zwerfafval op te ruimen. Nog leuker met een groepje familie, vrienden of buren.
  • Laat de AfvalHelden online weten dat je ze waardeert met #AfvalHelden.

Op de officiƫle website staat nog meer informatie en tips. Daar vind je een toolbox met allemaal hulpmiddelen zoals posters, kleurplaten en bouwplaten. Ook leuk voor op school of in je bedrijf!

Bij FID zijn we trots op onze AfvalHelden!

Onze afvalhelden gaan door weer en wind, werken mee aan een duurzaam Nederland en houden de wijken schoon. Wij zullen ze dan ook de hele week in het zonnetje zetten. Samen maken we hun werkdag nog wat vrolijker: zwaai met je kindjes naar onze helden, groet en bedank ze, respecteer ze.

Ze zijn onmisbaar in onze samenleving! Dat geldt natuurlijk altijd, maar laten we er extra op letten deze week. Doe jij mee?

Deel dit bericht