FID is 100% dochter van House of Covebo geworden - FID

FID is 100% dochter van House of Covebo geworden

FID is 100% dochter van House of Covebo geworden

Met gepaste trots willen we jullie melden dat na bijna 30 jaar onderdeel te zijn geweest van de Fuhler Groep, FID (waaronder FID uitzendbureau, FIDsupport, F-Support en Weurk) per 1 september j.l. 100% dochter is geworden van House of Covebo (onderdeel van House of HR).

Wij hebben hiervoor gekozen omdat het voor ons belangrijk is dat FID haar eigen naam, identiteit en werkwijze behoudt en House of Covebo dit toejuicht. Onze dienstverlening, ondernemersmentaliteit, de focus op Afval&Recycling, Groen, Productie, Industrie & Logistiek, de betrokken medewerkers, de sterke (daad)krachten, de unieke crossplan-werkwijze, de 24/7-bereikbaarheid, het altijd “Ja” willen verkopen, blijft ongewijzigd.

De kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening richting al onze medewerkers en klanten bij zowel FID als Fuhler is op deze manier gewaarborgd. Wij verwachten dan ook dat FID, als onderdeel van dit grotere geheel, iedereen nóg beter van dienst kan zijn. We hebben in House of Covebo een slagvaardige nieuwe aandeelhouder gevonden en zien de toekomst daarom met vol vertrouwen tegemoet.

De komende maanden zal de administratieve organisatie worden overgedragen aan House of Covebo en wij vertrouwen erop dat dit veel positieve veranderingen zal gaan brengen. Daarnaast zal onze algemeen directeur, Ciska van Huizen, na meer dan 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor FID, het stokje gaan overdragen aan de huidige manager commercie & operatie Joris Levering. Wij zijn haar zeer dankbaar voor een kwart eeuw van haar leven die ze heeft gewijd aan de groei van FID. Haar loyaliteit, enorme inzet, haar rol als boegbeeld, rots in de branding en aanjager van ons succes zullen worden gemist. Ciska zal de komende tijd nog een rol spelen in de overdracht en daarna haar carrière voortzet bij de Fuhler Groep. Wij wensen haar daarin heel veel succes!

Mochten er nog vragen zijn, dan zijn we hiervoor te allen tijde bereikbaar. Hieronder het persbericht:

Met vriendelijke groeten,

Bert Fuhler
Michel Fuhler
Ciska van Huizen
Joris Levering

PERSBERICHT

House of Covebo betreedt nichemarkt van afvalverwerking, recycling en groenvoorziening met overname FID
Nijkerk,  25 augustus – House of Covebo, voorheen Covebo Groep, heeft de afgelopen maand een akkoord bereikt met de Fuhler Groep over de overname van FID, reeds 30 jaar een toonaangevende uitzendspeler in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. De Fuhler Groep besloot de uitzendactiviteiten als gevolg van een strategische heroriëntatie over te dragen.
Met de overname verwerft House of Covebo een sterke marktpositie in deze kansrijke nichemarkten, die voorheen niet of nauwelijks werden bediend.

FID (met daaraan gelieerd Weurk, FID Support en F-Support) was voor de overname onderdeel van de Fuhler Groep, een dienstverlener in agrarisch loonwerk, groen- en natuurbouw, afvalverwerking, recycling en aanneming. FID heeft met zeven vestigingen in Nederland, circa 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd in de nichemarkten afvalverwerking, recycling en groenvoorzining. Onder de vleugels van House of Covebo wil FID inzetten op verdere groei in haar specialismes en toewerken naar volledige landelijke dekking. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief.

“House of Covebo gelooft in de kracht van verdere specialisatie en de overname van FID past hier volledig in. De nichemarkten van FID hebben wij gedefinieerd als zeer interessante en kansrijke groeimarkten waarin wij graag actief willen zijn. We zijn ervan overtuigd dat het specialisme van FID én de slagkracht van House of Covebo een kansrijke en mooie gezamenlijke toekomst opleveren,” aldus CEO Henk Buitink van House of Covebo.

Eigenaar Bert Fuhler van de Fuhler Groep heeft na een intensieve voorbereiding besloten FID te verkopen. “In 1994 hebben we Uitzendbureau Fuhler opgericht met als belangrijkste doel goede kandidaten voor de Fuhler Groep te werven en ter beschikking te stellen. Al snel hebben we de naam gewijzigd in FID en wisten vele externe klanten ons uitzendbureau te vinden. FID groeide uit tot een zelfstandige gespecialiseerde uitzendorganisatie. De verdere groei van de kernactiviteiten van zowel de Fuhler Groep als FID vragen om focus. Voor FID hebben we een passende nieuwe aandeelhouder gevonden in House of Covebo, omdat het zowel voor ons als voor hen belangrijk is dat FID haar eigen identiteit en werkwijze behoudt. We hebben er alle vertrouwen in dat met deze stap voor FID, de medewerkers en de opdrachtgevers ook in de toekomst de kwaliteit en de continuïteit is gewaarborgd.”

Manager Commercie en Operatie Joris Levering is sinds 2016 werkzaam in zijn rol bij FID en geeft als eindverantwoordelijke de samenwerking met House of Covebo verder inhoud. Na de overname bouwen de Fuhler Groep en FID hun commerciële relatie verder uit.

House of Covebo heeft dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn circa 3.500 vaklieden werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Circa 6.500 medewerkers zijn werkzaam in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie. House of Covebo heeft in 2021 een omzet van 420 miljoen euro gerealiseerd.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie:
Voor vragen neemt u contact op met Paul Smeele van Pressrecord via 06-24875484 of paul@pressrecord.nl. Voor rechtstreeks contact met House of Covebo neemt u contact op met Henk Buitink via 06-51566344 of buitink@covebo.nl

Deel dit bericht