Opleiding minikraanmachinist - FID
Opleiding minikraanmachinist

Opleiding minikraanmachinist

Als machinist ben je een onmisbaar onderdeel in onder andere de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Jij zorgt ervoor dat alle onderdelen voor het nieuwe glasvezelnetwerk in de grond komen of dat de leidingen in de straat vervangen kunnen worden.
Het is daarbij van groot belang dat je goed weet wat je doet en dat jij je machine volledig beheerst. Hiervoor moet je wel de nodige technische vaardigheden bezitten om dit goed uit te kunnen voeren. 

Wanneer jij wilt gaan werken als kraanmachinist is het goed om dit op de juiste én op een veilige manier te doen. In de opleiding tot minikraanmachinist staan verantwoordelijk en veilig werken met de minikraan op de eerste plaats.
Daarvoor krijg jij alle basisvaardigheden aangeleerd om verantwoord en veilig te kunnen werken als machinist op de minikraan.

Wat ga je doen als minikraanmachinist;

Als minikraanmachinist lijken de werkzaamheden wel op die van de midikraanmachinist en ben je vaak bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Sleuven graven
  • met de hand graven wanneer de kraan er niet bij kan of er leidingen liggen
  • Vlak maken van terrein of het dichten van de sleuf
  • Tuinaanleg
  • Talud maken

Traject

FID opleidingen biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden tot minikraanmachinist met een opleidingstraject waarbinnen jij theorie en praktijk aangeboden krijgt. Als je dit succesvol afrond, ga je 8 weken stage lopen.
In de stage ga jij alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe leren passen en wordt je bij succesvolle afronding van alle proeven, gecertificeerd minikraanmachinist.

Tijdens de stage krijg je begeleiding van de praktijkopleider en opleidingscoördinator om het beste uit jezelf te kunnen halen.
FID zal voor jou ook op zoek gaan naar een werkplek als minikraanmachinist, zodat jij direct na het afronden van je opleiding, aan de slag kunt.

Belangrijke eigenschappen van jou als machinist

Als minikraanmachinist ben jij fysiek fit, heb jij affiniteit met machines, heb je technisch inzicht, weet jij van aanpakken, heb je een nuchtere mentaliteit & ben je flexibel ingesteld.

Doorgroeimogelijkheden

Als minikraanmachinist kan je jezelf verder ontwikkelen tot grondwerker. Door steeds meer ervaring op te doen kun je uiteraard ook door steeds meer ervaring en kunde op te doen, doorgroeien naar de midi en maxi kraan. FID Opleidingen biedt ook de opleiding voor de (mobiele/midi) kraan aan.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt ontvangen over de opleidingen die wij aanbieden, kunt je met al je vragen bij ons terecht! Hieronder kun jij je gegevens achterlaten en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Mocht je direct antwoord willen, kun je ook met ons contact opnemen. Neem daarvoor contact op met één van onze vestigingen.

Onze vestigingen