Opleiding (mobiele) kraanmachinist - FID
Opleiding (mobiele) kraanmachinist

Opleiding (mobiele) kraanmachinist

Wanneer jij wilt gaan werken als kraanmachinist is het goed om dit op de juiste en op een veilige manier te doen. Tenslotte werk je met de zwaarste, sterkste en grootste machines in onder andere de grond- weg- en waterbouw (GWW), de recycling of in andere werkgebieden.

In de opleiding voor kraanmachinist staan verantwoordelijk en veilig werken met de (mobiele) kraan daarom op de eerste plaats. Je werkt tenslotte vaak op een terrein waar van alles gebeurt. Daarom is teamwork en goed overleg met je collega’s erg belangrijk. Maar je krijgt ook te maken met uitvoerders, opdrachtgevers, voorbijgangers, omwonenden en eventueel ook verkeersdeelnemers.
Dit maakt je beroep extra afwisselend, maar hiervoor moet jij wel goed weten wat je doet.
Daarvoor worden in de opleiding tot kraanmachinist alle basisvaardigheden aangeleerd om verantwoord en veilig te kunnen werken als machinist op de kraan.

Wat ga je doen als kraanmachinist;

Als kraanmachinist ben je vaak bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Laden van vrachtauto’s
  • Vullen van zeefmachines
  • Beladen van lopende banden
  • Sleuven graven
  • Met de hand graven wanneer de kraan er niet bij kan of er leidingen liggen
  • Vlak maken
  • Talud maken

Traject

FID opleidingen kan jou op leiden tot gecertificeerd kraanmachinist via een opleidingstraject van 10 werkdagen waarbinnen jij theorie en praktijk aangeboden krijgt. Na succesvolle afronding van dit deel, ga jij 8 weken stage lopen om alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe leren passen. Als jij deze stage en de proeven succesvol afrond, ontvang je het certificaat veilig werken met de kraan en ben jij een gecertificeerd kraanmachinist.

Tijdens de stage krijg jij begeleiding van de praktijkopleider en opleidingscoördinator om het beste uit jezelf te kunnen halen.
FID zal voor jou ook op zoek gaan naar een werkplek als minikraanmachinist, zodat je direct na het afronden van je opleiding aan de slag kunt.

Belangrijke eigenschappen van jou als machinist

Als kraanmachinist ben jij fysiek fit, heb jij affiniteit met machines, heb je technisch inzicht, weet jij van aanpakken, heb je een nuchtere mentaliteit & ben je flexibel ingesteld.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt ontvangen over de opleidingen die wij aanbieden, kunt je met al je vragen bij ons terecht! Hieronder kun jij je gegevens achterlaten en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Mocht je direct antwoord willen, kun je ook met ons contact opnemen. Neem daarvoor contact op met één van onze vestigingen.

Onze vestigingen