Opleiding shovelmachinist - FID
Opleiding shovelmachinist

Opleiding shovelmachinist

In de laatste jaren zien we een toename van het gebruik van de wiellaadschop, ook doordat er steeds meer mogelijkheden zijn door een ruimere keuze aan voorzetapparatuur.
Hierbij valt te denken aan o.a. klemmen en vorken.
In de Arbowet is opgenomen dat hef- en hijsmiddelen alleen mogen worden gebruikt door personen die daar specifieke deskundigheid voor bezitten. Dit geldt ook voor de wiellaadschop.
Met de opleiding machinist wiellaadschop wordt aan deze eis voldaan.

Het is dus goed, wanneer jij wilt gaan werken als machinist laadschop, om dit op de juiste en op een veilige manier te doen. In de opleiding voor machinist laadschop staan verantwoordelijk en veilig werken met de laadschop daarom op de eerste plaats.
Daarvoor krijg jij alle basisvaardigheden aangeleerd om verantwoord en veilig te kunnen werken als machinist op de laadschop.

Wat ga je doen als machinist laadschop;

Als machinist laadschop ben jij vaak bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Laden van vrachtauto’s
  • Vullen van zeefmachines
  • Beladen van lopende banden
  • Vullen en leeghalen van bunkers
  • Manoeuvreren in hallen
  • Vlak maken
  • Talud maken

Traject

FID opleidingen kan jou opleiden tot gecertificeerd machinist laadschop via een opleidingstraject van
10 werkdagen waarbinnen jij theorie en praktijk aangeboden krijgt. Na succesvolle afronding van dit deel, ga je 8 weken stage lopen om alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe leren passen. Als jij deze stage en de proeven succesvol afrond, ontvang je het certificaat veilig werken met de laadschop en ben je een gecertificeerd machinist laadschop.

Tijdens de stage krijg jij begeleiding van de praktijkopleider en opleidingscoördinator om het beste uit jezelf te kunnen halen.
FID zal voor jou ook op zoek gaan naar een werkplek als machinist laadschop, zodat je direct na het afronden van de opleiding, aan de slag kunt.

Belangrijke eigenschappen van jou als machinist

Als shovelmachinist ben jij fysiek fit, heb jij affiniteit met machines, heb je technisch inzicht, weet jij van aanpakken, heb je een nuchtere mentaliteit & ben je flexibel ingesteld.

Meer weten?

Als je meer informatie wilt ontvangen over de opleidingen die wij aanbieden, kunt je met al je vragen bij ons terecht! Hieronder kun jij je gegevens achterlaten en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Mocht je direct antwoord willen, kun je ook met ons contact opnemen. Neem daarvoor contact op met één van onze vestigingen.

Onze vestigingen