PreZero werkt aan een duurzaam morgen. - FID

PreZero werkt aan een duurzaam morgen.

PreZero werkt aan een duurzaam morgen.

PreZero werkt aan een duurzaam morgen. De naam zegt het al: zero waste, een toekomst zonder afval. Waar we aan 100% recycling van afval doen, waar we grondstoffen sparen, waar afval geen afval meer is, maar een nieuw begin, een nieuw product. Laten we samen werken aan een duurzaam morgen.

Duurzaam morgen recycling
AD: afval scheidden voor een duurzaam morgen.

We weten het allemaal: we moeten zuiniger zijn met de grondstoffen die de aarde ons geeft. We moeten er samen voor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen op een mooie, gezonde wereld kunnen leven. We moeten het milieu beschermen, duurzaam leven en recyclen. Moeten, moeten moeten… En nu nog doen. Want beseffen wij ons echt, dat de tijd is aangebroken om nu onze handen uit de mouwen te steken en ons steentje bij te dragen? 

Per persoon gooien we jaarlijks bijna 490 kilo afval weg. Gelukkig belandt niet al dit afval in onze grijs zwarte vuilnisbak met de naam “rest”. Van de 490 kilo komt 170 kilo in deze kliko, dat betekend dat 58% van ons afval scheidden. Kan dit beter? Jazeker!

 

PreZero werkt aan een duurzaam morgen. Een wereld met zero waste waarin afval voor 100% kan worden omgezet naar grondstoffen en energie. Dit is uiteraard niet zo maar gebeurt, maar elke dag een stapje dichterbij komen is toch haalbaar? PreZero wil daarom inspireren tot goede afvalinzameling. Zowel particulieren als bedrijven worden geadviseerd in hergebruik, recycling en het tegengaan van verspilling. PreZero heeft dan ook een helder doel: een toekomst waarin een efficiënte, gesloten kringloop van recyclebare materialen ons milieu beschermt en op duurzame wijze waarde creëert. Zero Waste van grondstoffen in de hele waardeketen.

Afval scheiden hoeft niet moeilijk te zijn.

Er zijn zoveel regeltjes dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Een enveloppe met venster mag gewoon bij het papier maar een vieze pizzadoos moet bij het restafval. Wil jij toch een begin maken met afvalscheiding? Met deze 5 stappen draag jij al je steentje bij:

  1. Glas naar de glasbak. En we maken het je makkelijk: de fles/pot moet wel leeg zijn maar hoeft echt niet schoon te zijn! En je mag de dop/deksel er lekker op laten zitten. Glas kan oneindig gerecycled worden en dit bespaart dus super veel grondstoffen en energie.
  2. Gebruik je GFT-bak. Van groente, fruit en tuinafval kan compost gemaakt worden. Zonde om dit in de restafval te doen, dan wordt het namelijk gewoon verbrand!
  3. Gebruik je PMD-zak! Plastic, blikjes en drankenkartons worden samen gerecycled tot nieuwe verpakkingen. Zero waste dus.
  4. De textielbak: oude t-shirts, broeken, beddengoed, schoenen en riemen mogen er allemaal in! Nog beter: geef kleding en textiel een tweede leven. Is het echt niet meer te gebruiken? Gooi het dan alsjeblieft in de textielbak. Hier wordt er nogmaals bekeken of het product nog te gebruiken is. Zo niet, worden er nieuwe stoffen of isolatiematerialen van gemaakt.
  5. Oud papier. Enveloppen, dozen (even plat maken), kartonnen verpakkingen en wc-rolletjes mogen allemaal in de blauwe bak! Dus even dat WC rolletje niet in het prullenbakje in de badkamer gooien, maar in de blauwe kliko buiten. Zo gedaan toch?

Wil jij nog beter je afval scheidden en helpen aan een duurzaam morgen? Download dan deze app: De Afvalscheidingswijzer is gratis voor Android en Apple.

FID helpt een handje

Ook wij, FID uitzendbureau, dragen ons steentje bij. Of eigenlijk, onze handjes. Gouden handen. Harde werkers. Onze helden versterken PreZero op een groot aantal locaties. Van sorteerders, tot beladers, tot chauffeurs en van Groningen tot Amsterdam en Arnhem tot Emmen. Uitgerust met veiligheidsschoenen, werkkleding en handschoenen zorgen zij ervoor dat Nederland schoon blijft. Door weer en wind steken zij de handen uit de mouwen en dragen hun steentje bij aan een duurzaam morgen.

Met de flexzekerheid van FID kan o.a. PreZero elke dag haar aandacht besteden aan afvalinzameling en recycling. FID biedt bedrijven flexibel inzetbare arbeidskrachten en garandeert deze krachten tegelijkertijd continuïteit in werk. Klinkt goed toch? Wil jij ook een held zijn? Kijk hier! 

FID voor een duurzaam morgen.
Wij werken op vele locaties waaronder: Groningen, Veendam, Emmen, Apeldoorn, Hengelo, Arnhem, Utrecht, Amersfoort, Soesterberg en Amsterdam.

Duurzaam morgen

PreZero heeft als doel een duurzame toekomst, maar hoe gaan ze dit bereiken? Groot denken en klein beginnen. Elke dag een stapje dichterbij. Gelukkig is een duurzaam morgen een ambitie van steeds meer particulieren en klanten. Daarom gaat PreZero samen met gemeentes, ziekenhuizen, bedrijven en scholen samenwerken en de beste oplossingen zoeken voor 100% recycling. Zo zijn er al een aantal initiatieven tot uiting gebracht: de milieustraat op Schiphol, de uitpakinstallatie bij Scania en Green Collective.

Green Collective

Green Collective: een duurzaam morgen
Green Collective: op naar een duurzaam morgen.

Een schonere, veiligere binnenstad met tot wel 50% minder inzamelverkeer, dat is waar Green Collective voor staat. Dit is een initiatief van Renewi en PreZero. Zij hopen dat elke afvalinzamelaar die actief is in de binnenstad zal aansluiten zodat het vrachtwagenverkeer in de binnenstad flink af zal nemen. Met dit initiatief wordt er een bijdrage geleverd aan de Green Deal ZES die als doel heeft om de uitstoot van schadelijke stoffen in de stadskernen terug te dringen.

Een onderdeel van deze schone lucht is de overstap naar Zero Emission voertuigen. Deze rijden op elektriciteit over waterstof. Wie weet zie jij binnenkort een nieuwe vuilniswagen rijden!

SCHWARZ GROUP

Schwarz groep

PreZero is een onderdeel van de Schwarz Groep, een Duits familiebedrijf. Schwarz Groep specialiseert zich in retail, productie en milieudiensten. Grote merken als Lidl en Kaufland vallen onder de retail, Schwarz Produktion onder de productie en PreZero specialiseert zich in de milieudiensten. Zij richt zich op het inzamelen, verwerken en recyclen van afval tot grondstoffen voor nieuwe producten. Voor PreZero werken er zo’n 13.000 mensen in 9 landen.

Kortom: PreZero gaat het milieu sparen en wij gaan daarbij helpen. Zero waste en 100% recycling van afval. Werk jij ook mee aan een duurzaam morgen?

Wil jij werken aan een duurzaam morgen? Aan een schone wereld? Solliciteer dan nu! 

Bronnen:

Deel dit bericht