De eerste trekker op waterstof in het Noorden - FID

De eerste trekker op waterstof in het Noorden

De eerste trekker op waterstof in het Noorden

Groen Fuhler zet de volgende stap naar verduurzaming. Begin september is de eerste waterstoftractor van het Noorden afgeleverd bij Loon- en verhuurbedrijf Fuhler. Fuhler is al jaren bezig met verduurzaming binnen het bedrijf om hiermee een steentje bij te dragen aan een mooie en gezonde aarde. Na jaren van onderzoek en testen is dan nu de eerste waterstoftractor aangeschaft. Deze zal ingezet worden bij het Waterschap Vechtstromen.

Voor auto’s is er al tijden een duurzame oplossing: elektrisch rijden. Voor machines is dit echter geen optie en is waterstof de toekomst. Overgaan op waterstof komt met vele uitdagingen. Een tractor op waterstof kan hetzelfde presteren als een tractor op diesel, echter liggen de financiële kosten een stuk hoger. Daarnaast is het tanken van waterstof nog in volle ontwikkeling. Daar waar een tractor een dag kan rijden op een volle tank diesel, kan de tractor op waterstof slechts 5 uur draaien.

Fuhler gaat voor groener en duurzamer en wil deze uitdagingen aangaan. Zij hebben het volle vertrouwen in de duurzame ontwikkelingen van de toekomst.

Waterstof is de toekomst van het machinepark

Toepassingen van waterstof staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich snel. Waterstof zal binnen de huidige verduurzaming in Nederland een belangrijke rol spelen. Eén van de redenen daarvan is dat waterstof als een CO2-vrije brandstof gebruikt kan worden. Waterstof is een brandbaar gas en is kleurloos, geurloos, niet giftig en bevat geen koolstof bij verbranding: CO2 vrij dus.

Fuhler zal zich altijd blijven inzetten voor een schonere aarde. De aanschaf van deze eerste waterstoftractor past dan ook binnen de strategie om het bedrijf te verduurzamen.

Fuhler loon -en verhuurbedrijf genomineerd voor Drentse Onderneming

Op woensdag 25 augustus is Fuhler Loon- en Verhuurbedrijf officieel genomineerd als 1 van de 8 genomineerden voor Drentse Ondernemer 2021!

 

 

Deel dit bericht